Atle Johansen
 ALL YOU NEED IS LOVE
En fanfar för fantastiska medarbetare
 
Jag gillar dig kära kollega & bryr mig om dig !" - hur ofta får vi höra det?
För att kunna leverera ett "äkta" kundbemötande måste personalen må bra & vara lycklig i sin vardag.
Genom att bygga en "måbrakultur " på riktigt så den genomsyrar verksamheten kommer dina kunder känna äkthet i atmosfären du vill leverera genom dina medarbetare.
Atles enkla filosofi är att inte komplicera arbetsglädje utan helt enkelt skapa inspirerande möten med massor av glöd, skratt och igenkänning som ger tankar och reflektioner långt efter det att lamporna släckts på mässan.
Atles inspirationspass  är inte en happening utan starten på något nytt, spännande och fräscht samt att alla besökare får med sig konkreta frågor & tips att använda direkt.
 
Atle är till yrke kärleks terapeut, humörcoach samt en pionär på storytelling. Alla älskar och förstår vikten av en god historia, krångligare än så behöver det inte vara. Han är övertygad om att det är därför vi trivs och går till jobbet med glädje..
 
Atle har vid två tillfällen blivit utsedd till årets inspiratör för sitt fenomenala sätt att få deltagare att sänka garden och jobba tillsammans med ett större smil.
Atle Johansen, Info och bokning hos Athenas, på telefon 031 38 37 000. E-mail: kontakt@athenas.se

Jesper Caron
Spänn fast säkerhetsbältet för här kommer det att gå undan!

Genom ett direkt språk ger Jesper Caron en fartfylld och underhållande föreläsning om ”Behov”, ett ord som helt har försvunnit inom den personliga utvecklingen. Sedan 2007 är han ordförande i Riksförbundet för coacher och föreläsare. Just nu är Jesper aktuell med en ny ljudbok Your Life 2.0.

Jesper Caron
 070-586 85 63, www.jespercaron.se

Jessica Odén
WISE WOMAN – I kontakt med något större

Är du kvinna, gillar att prestera och är intresserad av personlig eller andlig utveckling? Som moderna kvinnor delar de flesta av oss ett grundläggande mönster att pusha igenom och bita ihop, leverera och vara bra genom att köra över både kropp och själ.
 
Tänk om det finns ett annat sätt att driva resultat? Tänk om det finns ett annat sätt att leva? Ett sätt där vi förenar det inre med det yttre och tillåter oss att bli genuint starkare för varje dag.
Den här föreläsningen vill förankra dig i en kraft som ger dig möjligheten att fortsätta göra det du är bra på, utan att kompromissa kontakten med det som egentligen betyder mest.
 
     - Effektivt ledarskap - Stark och sårbar - Hjärtats intelligens -
 
Med ett ben i mystiken och det andra i prestation, bakgrund som extremskidåkare och bergsklättrare, daglig meditation sedan 17 års ålder och nu ledarskapsutbildare på bl.a. Nordea, Arla och Ecco så ligger hon i framkant vad gäller själfull högprestation.
Nära sitt hjärta och med ett skarpt sinne beskrivs Jessica ofta som en inspirerande, genuin och professionell föreläsare. Välkomna!
Jessica Odén Strand 0739 -12 49 92 jessica@wisewoman.se www.wisewoman.se

Lisa Kaptein Kvist
Tankens kraft är enorm
Lisa Kaptein Kvist lär dig behärska den och ta dig dit du vill. Lisa är en av Sveriges främsta personliga tränare. Hon är även verksam som kostrådgivare, föreläsare, skribent och mental tränare.

Lisas föreläsningar präglas av hennes inspirerande och vinnande personlighet. Hon kan inspirera sina adepter och åhörare på rätt nivå. Hon får dem att klara saker de inte trodde sig vara i närheten av att genomföra.
Lisa Kaptein Kvist har en bred repertoar och hennes föreläsningar kan handla om allt ifrån kost och träning till mental styrka.
Lisa Kaptein Kvist tel; 070-855 28 82 MAILA MIG info@lisakapteinkvist.se

Christina ”Kicki” Forsenhäll

Byt fokus till rätt fokus!
En inspirerande och intressant föreläsning om hur vi kan byta stress, måsten, oro, begränsningar och frustration till möjligheter och konstuktiva lösningar! Hur vi kan göra bra prioriteringar och använda oss av bra strategier!

Christina ”Kicki” Forsenhäll • K.i.c.k.i, 073-708 75 03, info@kicki.nu , www.kicki.nu

Gunnel Ryner

Hurra, det är måndag! Arbetsglädje är den kanske viktigaste framgångsfaktorn för en modern arbetsplats och studier visar att glada företag tjänar mer pengar.
Gunnel Ryner är beteendevetare, organisationskonsult och coach. Hon har inspirerat tusentals människor genom sina föreläsningar, utbildningar och coachingprogram, och är aktuell med boken.

”Släng Problemglasögonen"
Gunnel Ryner EQP Business School,
0708-82 46 21, gunnel@eqp.se, www.eqp.se

CISSI GLITTVIK
Friskvård för insidan

Jag är övertygad om att alla människor har fantastiska förmågor och oerhörda tillgångar. Något som vi ibland förminskar och låter jantelagen begränsa. När är du ditt fantastiska jag? När blommar du som mest och bäst? Hur gör du för att låta andra människor runt omkring dig också få blomma? Hur är ditt möte med andra? Till vardags? I privatlivet? På arbetet eller i föreningslivet? Du är din största tillgång i mötet med människor. Mitt i vardag och verklighet. Sträck på dig, var stolt över den du är! 
CISSI GLITTVIK väcker till eftertanke och ingjuter livsmod genom sitt sätt att föreläsa och sitt vardagsnära och enkla sätt att möta publiken. Cissi är författare till böckerna "Friskvård för insidan" (2007), ”JAG – en del av evigheten” (2009), "Min plats på jorden" (2014) och ”Nattugglor” (2015). Cissi är konsult som via sitt eget företag Hopp och tro AB (www.hoppochtro.se), utbildar i ”livskunskap”, hälsa och friskvård, döden, identitet, service och goda mänskliga möten. I sina föreläsningar blandar hon skratt och eftertanke för att ge dig inspiration att gå vidare.
Cissi Glittvik
tel; 0702-110 12120 cissi@hoppochtro.se www.hoppochtro.se

Gabrielle Salander
Modern retorik: Hur du skapar förtroende och övertygar

Ta del av avgörande komponenter för hur du förmedlar dina förslag och idéer på ett tydligt, säkert och övertygande sätt. Studier visar att vi anställer, anlitar och samarbetar med människor som vi gillar och känner förtroende för. Ofta finns det ett glapp mellan hur vi tror att vi uppfattas och hur vi faktiskt uppfattas. Ta del av retoriska metoder samt den senaste psykologiska researchen för att förstå den kommunikation som till stor del sker på ett omedvetet plan. Lär dig bl.a. vad det är som gör att vi gillar någon, hur du egentligen uppfattas och hur du uttrycker dina idéer på ett övertygande sätt.
Gabrielle Salander, fil. kand i retorik, info@gabriellesalander.se
www.gabriellesalander.se

Thomas Krantz
Ser du inte vad jag säger? Om kroppsspråkets betydelse med skådespelaren Thomas Krantz
Vi lever i en värld fylld av kommunikation där det är ytterst viktig att alltid bli rätt uppfattad. Att bli medveten om vilka signaler jag via mitt kroppsspråk sänder till min omgivning och att kunna tolka vad andra sänder till mig, har därför en avgörande betydelse. En underhållande, intressant och lärorik föreläsning om kroppsspråkets betydelse för att förstå sig själv och andra.
Thomas Krantz
040-611 23 50
073-399 23 50 thomaskrantz2000@yahoo.se

 Elisabeth Wahlin 
100% inspiration! – om drivkraft, motivation och hur du hittar energi till vardags
En underbar inspirationsföreläsning om att finna nya möjligheter på livets krokiga vägar och spännande avfarter.
Med glimten i ögat och mycket humor bjuder hon på en cocktail av egna och andras erfarenheter, interaktivitet, unikt bildspel och uppmanar oss till att tro på vår egen förmåga till
att göra vad vi kan, med det vi har, där vi är!
En riktig ”feel good ” föreläsning!

Elisabeth Wahlin InspireraMera AB,
070-525 30 40 ew@inspireramera.com, www.inspireramera.com

Gabrielle Salander
6 steg till hur du kommunicerar övertygande och med självförtroende
Om inte du tror på dig själv och det du säger, hur ska då någon annan göra det? Vetenskapliga studier visar att självförtroende, entusiasm och engagemang är avgörande faktorer om du vill övertyga och kommunicera effektivt. Men hur kommunicerar du ut det bästa av dig själv när mycket står på spel och nerver är inblandade? Som t.ex. i en avgörande presentation, en anställningsintervju, ett svårt samtal eller i en säljsituation. 
Ta del av 6 avgörande komponenter för hur du förmedlar dina förslag och idéer med självförtroende, engagemang och övertygelse. Lär dig bl.a. hur du formulerar ett övertygande budskap, hanterar negativa människor, får människor att lyssna, skapar goda relationer, hanterar dina tankemönster och ditt kroppsspråk för att kommunicera ut det bästa av dig själv i utmanande kommunikativa situationer
 
Gabrielle Salander, fil. kand i retorik • RETORIKSMART, gabrielle@retoriksmart.se, www.retoriksmart.se

Helena Fuchs
Vad är en modern arbetsplatsen egentligen?
 

Förändrade arbetssätt är högt upp på organisationers agendor. Termer som aktivitetsbaserade kontor, digital transformation, platsoberoende samarbete etc är vanliga. Men vad betyder det eg och hur skall vi som organisationer förhålla oss till den förändring som sker för att initiativen skall lyckas? Vilka är framgångsfaktorerna och hur kan vi ta del av modern teknologi när vi förändrar våra arbetssätt? Under seminariet får vi ta del av hur Microsoft ser på området, vart trenderna pekar samt erfarenheter från deras eget förändringsprogram samt erfarenheter från olika kundprojekt.
 
Helena Fuchs
Microsoft Sverige AB
08-752 56 00, helena.fuchs@microsoft.com,www.microsoft.se

Cecilia Åkesdotter
Affärsnyttan med Mindfulness

Vad händer när ledare, chefer och team är uppmärksamma i nuet?
Effekterna av mindfulness, medveten närvaro, strömmar in genom ca 700 studier och vetenskapliga rapporter årligen.
Först kom mindfulness till sjukvården. Nu etablerar sig mindfulness i affärsvärlden.
Varför investerar företag i humankapitalet genom att ledare, chefer och team tränar sin uppmärksamhetsmuskel?  Är det för att öka lönsamheten, vara en attraktiv arbetsgivare, förebygga stress och ohälsa eller för att bygga goda relationer?
Välkommen att ta del av effekterna av mindfulness, både ur ett företagsekonomiskt perspektiv och ett individperspektiv.
 
Föreläsare Cecilia Åkesdotter är civilekonomen som bytte ut siffror till att vara en av Sveriges främsta experter inom mindfulness. Hon har medverkat i SVT, SR och flera magasin samt skrivit boken Heartfulness som legat på 20-i top på adlibris. Cecilia Åkesdotter har inspirerat och utbildat tusentals inom näringslivet, offentlig verksamhet samt privatpersoner över hela landet i konsten att vara medvetet närvarande i nuet. Cecilia Åkesdotter är omtyckt för sin varma framtoning, annorlunda livshistoria, pedagogiska färdighet och sitt smittande engagemang och får genomgående toppbetyg i såväl stora som små grupper. Hon utbildar i mindfulness som Stresshanteringmetod, Bemötandeteknik och för Personlig effektivitet.
Kontakt Cecilia Åkesdotter  0707 10 30 77    cecilia@akesdotter.se    www.akesdotter.se
 

Lilian Arturén
Lev det liv du vill leva!
Vilka val har haft avgörande betydelse i ditt liv?
Hur påverkar du din omgivning?
Hur vill du blicka tillbaks på ditt liv?
 
Hur kommer det sig att man ofta hamnar i samma situation gång på gång? På både gott och ont!
Hur lång tid ska det ta innan man har lärt känna sig själv för att veta vad som är bäst  - för just mig?
Lilian föreläser om hur man ser mönstret i sitt beteende och hur man kan komma till insikt om vem man är. För att sedan kunna leva det liv man själv väljer att leva.
Lilian ger på ett konstruktivt och lättsamt sätt, tips om hur man lättare tar tag i både svårigheter och drömmar man vill uppnå.
”Ju mer medveten du är om vem DU är, desto lättare kan du göra de valen som gör ditt liv till det du vill leva”

Lilian är en kreativ norrlänning som arbetat inom modebranschen i hela sitt liv med världen som sitt arbetsfält. Både som egen företagare och i olika chefspositioner för flera svenska varumärken med stor erfarenhet av organisationsfrågor och ledarskap. Lilians livsresa är en fascinerande berättelse och om hur man utmanar sina rädslor, följer sina drömmar och skapar sig ett balanserat liv. Hon är en uppskattad föreläsare som inspirerat många med sitt engagemang och lättsamma sätt att framföra ett djupt budskap.
 
Lilian Arturén Mail: lilian@milooksweden.se tel: 0761-851070

Henrik Byström
”Ditt liv och dina erfarenheter är en berättelse värd att dela med andra, så var inte en observatör utan agera aktivt.”
Henrik är Produktmarknadschef på Microsoft för Office 365 och har mer än 15 års erfarenhet av att diskutera och införa samarbets- och kommunikationslösningar hos kunder. 7 av de senaste 8 åren har dedikerats specifikt ägnats åt lösningar för kommuner och landsting. Han är en uppskattad talare, som både utmanar och uppmuntrar oss att tänka nytt och våga förändra våra arbetssätt genom att möjliggöra arbete oavsett tid och plats och genom att dela med oss och nätverka med varandra.
Henrik Byström. Microsoft Sverige AB 
Tel: 08 5256000 mail:henrikb@microsoft.com. www.microsoft.se

Lasse Gustavsson
Utforskande kommunikation.
När vi kommunicerar på ett utforskande vis, kan nya  världar och världen, vi inte visste fanns, öppna upp.
Men hur medvetna är vi egentligen kring de olika nivåer som finns i vår kommunikation?
Lasse Gustavsson har en unik bakgrund och väldokumenterad förmåga att göra det sublima synligt.
Välkommen på en föreläsning med mycket igenkännande, Aha och humor.

Torkild Sköld

Personligt Ledarskap – hur du styr upp ditt eget liv
Alla har vi någon gång mött någon vi irriterat oss på och som vi tyckt borde förändra sig. All yttre förändring börjar dock med inre förändring hos oss själva. Antingen blir vi offer för omständigheterna i våra liv eller så hittar vi alternativ och tar ansvar för våra liv. Inte alltid lätt, men alltid rätt. Torkilds föreläsning ger dig bra verktyg att använda direkt och du kommer få massor av inspiration, skratt och lite tårar.
Torkild har utsetts till Årets bästa nya föreläsare 2011.

Torkild Sköld
 0734-10 01 05, torkild@torkildskold.se, www.torkildskold.se

Erik Winqvist

De som trivs på jobbet gör nytta. – bli glad och effektiv.
Föredrag som ändrar karaktär på kaffebordssamtal!
Medarbetarna lär sig hur de kan ta eget ansvar och hitta sin passion.
Resultatet blir lönsamhet, effektivitet och glada medarbetare.
Talare är Erik Winqvist som halva livet var direktör, chef och medarbetare och andra halvan av livet är skådespelare och musiker.
Målgrupp: Personalgrupper.
Information och video på www.erikwi.se eller 0708 77 66 67
Boka på info@winkir.se

 

Emanuel Nilsson
VD vid 19, utbränd vid 21 - Att prestera och samtidigt må bra
Emanuel Nilsson föreläser om sina insikter, tankeställare och lärdomar från sin utbrändhet för att hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra. Han driver även ett företag i Tanzania med 20 anställda (i skrivande stund) för att han vill skapa arbetstillfällen och utveckling.
Referenser, videoklipp och artiklar finns på www.emanuelnilsson.se

Emanuel Nilsson 0768 844 827 emanuel@emanuelnilsson.se

Ted Gunnarsson
Är du också för kul företagskultur? Det kan aldrig bli för kul att gå till jobbet!
 

När du trivs på jobbet mår och presterar du bättre, det ska alltid vara kul att gå till arbetsplatsen! Suckar du när helgen är över och går med tunga steg tillbaka till jobbet? Det vill Ted sätta stopp för!
 
Efter två år som föreläsare i Australien är han tillbaka i Sverige med visionen att förändra Sveriges företagskultur och revolutionera vår syn på arbetsplatsen.
Under föreläsningen kommer du få chansen att uppleva hur en fantastisk företagskultur skulle kunna kännas på ditt företag. När du går därifrån kommer du ta med dig nya kunskaper om hur du kan bidra till att din arbetsplats blir bättre.
 
Full av energi och med ett brinnande engagemang kommer Ted inspirera dig och dela med sig av sin passion, en kul företagskultur!
 
Ted Gunnarsson
ted@forkul.se
072-70 92 285         
www.forkul.se

Per Wedmalm

”Det är aldrig någon som berättar något för mig”
Känner ni igen kommentaren? Lägger ni ned en massa tid på att förbereda och skicka ut information till personal, kunder eller återförsäljare, där mottagarna ändå inte tar till sig av ert budskap. Och är det för era möten svårt att synka allas kalendrar och motivera alla dyra resekostnader?


Per Wedmalm   Abiliteam AB
08 - 32 65 47, per.wedmalm@abiliteam.se
www.abiliteam.se

Jan Kronkvist
Kommunicera framgångsrikt med – Modern retorik

Jan brinner för att utveckla människors kommunikativa förmågor. Förmågor som är avgörande för att ledare och medarbetare ska kommunicera framgångsrikt. Med sin erfarenhet som utbildare och kunskap om retorik och modern forskning om kommunikation ger han svar på viktiga frågor som:
- Vad vi kan göra för att människor ska känna förtroende för oss?
- Varför det är så svårt att skapa förståelse och nå fram med vårt budskap?
- Hur modern retorik kan hjälpa oss att inspirera, motivera och övertyga?
Under Jans föredrag får du tips och råd hur du kan förbereda och kommunicera tryggt, effektivt och övertygande när du ska tala inför en grupp. Han är författare till boken ”Lär dig älska att tala – Vässa dig med retorik” www.bookboon.com. Som utbildad skådespelare har Jan förmågan att trollbinda sin publik. Rollspel, igenkänning och dialog med lyssnarna gör att hans föreläsningar blir en upplevelse som berör, lockar till skratt och får människor att reflektera. Jans kompetens bygger på 18 års erfarenhet av utbildningar för flera av Sveriges ledande företag, kommuner och myndigheter.
Jan Kronkvist – Kronkvist Kommunikation AB. www.kronkvist.se. 0707-603871

Annica Wallenbro Stojcevski
”Mobilitet och produktivitet”
I dag har kommuner, företag organisationer oftast krav på sig att erbjuda sina användare en bra IT-arbetsplats där mobilitet är en av nycklarna.Före-läsning där  Annica kommer att gå igenom såväl affärsnyttan som gå in på tekniken.  Som trebarns-förälder är hon en stark ambassadör för Det Nya Arbets-livet där mobilt arbetssätt ger möjlighet till balans i livet. 
Annica Wallenbro Stojcevski
Microsoft Sverige AB,
08-752 56 00 annwal@microsoft.com, www.microsoft.se

Kelly Odell
Mänskligt Ledarskap
Hyllning till den ofullständiga ledaren! Ingen ledare är perfekt. De bästa ledarna är medvetna om detta och fokuserar på att utveckla sina styrkor och hittar andra som kan kompensera för sina begränsningar. Istället för att fråga “Hur kan jag motivera människor?” bör vi ställa oss frågan “Hur kan jag skapa förutsättningar för att människor ska motivera sig själva?.” 
Think Tank Management AB
Kläppestigen 18
436 51 Hovås
Telefon: 070 260 2605
E-mail: info[a]kellyodell.se

Tomas Eriksson 
Feedbackglädje – gör det roligare och enklare att ge feedback 

Hur berättar du för någon att han eller hon borde ändra sig? Komma i tid till mötet, sluta vara så barnslig – eller något annat som du retar dig på? Denna någon kan ju ta illa upp. Så du håller tyst. Och härdar ut. Eller kanske exploderar. Men det finns ett annat sätt. Ett sätt som bygger glädje: Ge feedback! Vi människor vill ha feedback. Vi växer och utvecklas av den. Feedback är för människor vad vatten är för blommor. Utan feedback vissnar vi.
•    Feedback som inte sänker utan stärker självkänslan
•    Fyra steg – och du får med allt som behöver sägas
•    Den viktigaste feedbacken glöms ofta bort
Under det här föredraget visar Tomas Eriksson hur du ger feedback som bygger glädje. Tomas är ingenjören som blev inspiratör. Sagt om Tomas som föreläsare: “Här snackar vi inspiration och energi”, “Underbar föreläsare” och “Fantastiskt bra att få så mycket sagt så enkelt och på så kort tid”.
Tomas Eriksson • Vidare Organisationsutveckling Sverige AB, 0708-10 36 36, tomas@arbetsgladje.se, www.arbetsgladje.se

Torgny Steen
Våga välja väg – fysisk och mental rörelse för utveckling

Om förändring är något konstant är fysisk och mental rörelse fundamentet för utveckling, både för människor och företag. Torgnys föreläsning varvar personliga flippar och floppar från jobb, relationer och prestationer med rörelser och konkreta tips som inspirerar, utmanar och underlättar för dig oavsett vilken utveckling du vill ha.
Torgny Steen 0707-170 595, Torgny@torgnysteen.com, www.torgnysteen.com

Henrik Mattsson
Högre insikt – bättre utsikt!
Motivation är en färskvara som kräver underhåll! Vardagsmotivationen styrs till stor del av hur vi tolkar vardagens utmaningar och hur vi låter oss påverkas av vår omgivning.
Vi kan inte alltid välja det vi ska möta men vi kan välja hur vi ska förhålla oss till det. Ta chansen och lyssna på Henriks tips om hur vi kan upprätthålla vardagsmotivationen i
samspelet med andra människor.
• Hur verkligheten ser ut är en sak, hur vi tolkar den en annan!
• Människor utan humor är det svårt att ta på allvar!
• Välj din rådgivare med omsorg!
• Om du inte vet varför, kommer inte hur att fungera!
Henrik Mattsson är en framstående föreläsare & coach och är en av Sveriges mest anlitade talare på temat kommunikation och konflikthantering och han arbetar även som coach för chefer och
mental coach för elitidrottare. Hans föreläsningar präglas av kunskap, värme, visdom och kryddas med en stor portion humor. För hans förmåga att engagera och få människor att tänka i nya
banor blev han nominerad till priset ”Sveriges bästa talare- 2007”.
Henrik Mattsson • Cavena Utveckling AB, 019-761 80 92, 073-699 58 24, henrik@cuab.se, www.hmattsson.se

Michael Riise
Så blir du bättre på att kommunicera
Vill du leda, undervisar och påverka ännu bättre?
Masskommunikationen är död. Idag måste vi se kunden som en individ, med unika problem och utmaningar. Branschen talar om Content Marketing - där företag når kunder genom att skapa förtroende och bygga relation snarare än att skrika ännu högre. Kunden köper av de företag som lyckas med det personliga mötet - och vinner deras förtroende. Men hur lyckas du med det? 
Michael Riise är regissör är föreläsare och lärare i kommunikation och teater.  Har tidigare varit skådespelare och dansare. Michael Riise har regisserat 31 produktioner med proffs, amatörer, elever och företag. Nu senast ”Fröken Julie” (sommarteater) och tidigare i år ”Den goda människan från Sezuan” (med 26 roller + orkester). Under 22 år har han föreläst och tränat människor i kommunikation och teater på ca 300 företag, organisationer och skolor och universitet. 2013 kom han ut med sin första lärobok om kommunikation: ”Sinnena är större än språket”. 
Stockholm, Sweden, mobil: +46 (0) 707 505 883, michael@riiseregi.se, www.riiseregi

Nina Buchaus
Genomslag på tre sekunder - med retorik!
 Upptäck dina retorikdödare och utveckla dina retorikhöjare med Nina Buchaus om du vill få mer effekt i dina budskap.
Under föreläsningen får du prova olika karismahöjande tekniker: 3-sekunders gesten och 3-sekunders pausen tillsammans med en powerpose.
Du får också retorikens checklista ethos, logos och pathos med dig. Och det viktigaste av allt: du blir varnad för ticsen som förstör i ditt uttryck.
Nina Buchaus föreläser och utbildar i retorik. 2015 publicerade hon boken ”Konsten att bli karismatisk - med retorik”. Hon blir anlitad av bl. a Chef och Metro för sin spetskompetens i kommunikation och retorik. 
www.creviretorik.se

Anja Jensen
Nya perspektiv på ledarskap, värderingar och motivation
Hur kan en ledare bäst stimulera medarbetarnas utveckling och samtidigt väcka engagemang för organisationens värderingar och mål? Hur kan ett ökat självstyre kombineras med att bygga upp en kultur där individerna utgår från vad som är bäst för helheten?
Sverige är det land i världen där människor har starkast fokus på självförverkligande, samtidigt som vi bär på starka sekulära värderingar. Detta gör att vi lägger mindre vikt vid religion, tradition och auktoriteter. Denna position ger möjligheter för att skapa starka organisationsskulturer med kreativa och självständiga individer, samtidigt uppstår nya utmaningar när det kommer till motivation och ledarskap av dessa självgående individer.
 
Anja Jensen från SelfLeaders presenterar den senaste forskningen inom motivationspsykologi och ledarutveckling, i ett upplevelsebaserat föreläsningsseminarium med applicerbara verktyg inom nämnda områden.
 
Anja Jensen • SelfLeaders, 08-559 233 40, anja.jensen@selfleaders.com,
www.selfleaders.com

Björn Liljeqvist
Dåligt minne – glöm det!
Visst är det trevligt när andra människor lägger märke till och kommer ihåg oss? Många säger att de aldrig glömmer ett ansikte, men att komma ihåg namn kan vara svårare.
Om du minns vad en kund eller medarbetare heter signalerar du ett intresse för personen och hennes behov. I denna föreläsning visar Björn Liljeqvist hur du med enkla och
systematiska metoder använder ditt minne rätt – för tro det eller ej, ditt minne är fantastiskt!
Björn Liljeqvist är civilingenjör, styrelseledamot i Mensa International och författare till storsäljaren ”Plugga smart och lär dig mer!”.
Björn Liljeqvist • BrainGain,  0730-394199. , kontakt@braingain.se, www.braingain.se
 

Lennart Matikainen
Den brinnande chefen
Vägar till samspel mellan chefer och anställda

 
En ledare är den största förebilden på företaget och de anställda den värdefullaste tillgången. Självinsikt hos alla är en nödvändighet, för att skapa samspel med och mellan alla anställda, kundattraktion och därmed friskt och tryggt på arbetsplatsen. Hur fungerar människor och på vilka nivåer skapar man det bästa ledarskapet och samspelet?
Med humor, igenkänning och massor med enkla insikter och verktyg, får ni ta del av en relationsexpert och författare som gör allt enkelt att förstå!
Lennart Matikainen har tränat och tävlat nationellt och internationellt inom elitidrott 80 – talet, samt hjälpt många OS och VM – medaljörer att nå framgång.  Sedan 1993 har Lennart verkat som utbildare, föreläsare och relationscoach, inom media (bl a över 200 program i radio P4), organisationer och företag - faktiskt ända upp på regeringsnivå. Lennart har även givit ut 3 böcker om samspel och relationer och nu senast ”Den brinnande chefen” ihop med Rickard Carlsson. Han arbetar löpande inom media och samhällsdebatt.
Helhetsutveckling Tel 0735 258001 E post lennart@helhetsutveckling.se www.helhetsutveckling.se

Fredrik Sträng
Tankens kraft kan försätta berg
Lyssna på den otänkbara historia om en person som var både höjdrädd och hade dödsångest som liten till att bli den mest meriterade höghöjdsklättraren i Skandinavien med åtta toppar ovanför 8000 m, ett Guinness världsrekord och dokumentärer för Discovery o National Geographic om världens tuffaste berg - K2. Möt Fredrik Sträng och ta reda på vad ditt "Mount Everest" är och hur du når det. Innan du kommer, fråga dig själv. Vill du uppnå ditt ”Mount Everest”, eller vill du ha det uppnått?
· Klättrat 8 st. 8000 m berg
· 2 böcker (7 berg 7 kontinenter 7 månader samt K2 på liv och död)
· ACMC Meta Coach / ICF Sport Coach
· Ambassadör för Röda Korset
• Forskarassistent för http://tripleed.com/ om fenomenet “toppfeber”
Fredrik Sträng AB, Mobile: +46(0)707560921      Mail: fredrik@strang.se
Website: www.strang.se       

Malin Hammar
”Jorden runt på 60 minuter”

Tillsammans med Malin, bjuds du in till en fantastisk och gigantisk resa, runt alla världens hörn.Malin delar med sig av sin livs historia, om de många kontakter hon knutit till sig,hennes ovärderliga perspektiv på livet, vad som har påverkat hennes resa och alla de faktorer som gör henne till den människa hon är idag. Malin brinner för att motivera alla, både gammal som ung och som alltid, med en stor portion humor. Hon har erfarit många och givande lektioner under resans gång, som du kan ta del av, lära av och inspireras utifrån. Oavsätt åhörare, så är
Malins berättelser levande och tilltalar de flesta, allt ifrån dig som är ung och grön elev eller en erfaren chef i en företagsstyrelse. Du inspireras till att våga ta steget fullt ut för att följa din dröm, utifrån de förutsättningar, erfarenheter och drömmar som finns i just ditt liv. En föreläsning med Malin kan vara ditt avgörande steg för att skapa mod och kraft till att gå vidare med dina ideer, tankar och visioner. Du förändras i närheten av Malin och hennes tankar stannar med dig under lång tid efter föreläsningens slut.
För frågor angående bokningar, vänligen kontakta:
Malin Hammar, malin@hmci.se

Anneli Påmark och Carl Österberg
Att vara sig själv på jobbet, hur skulle det se ut?

Många menar att vi självklart behöver ha olika roller hemma och på jobbet, för "inte kan jag väl vara mig själv hela tiden”? Det finns till och med de som tycker att det är helt normalt att byta personlighet beroende på om det är chefen, medarbetaren, partnern eller en vän de pratar med.
 
Vi menar att det är precis tvärtom! Faktum är att vi stå inför ett stort skifte när det gäller ledarskap. Den senaste Gallup-undersökningen om medarbetarengagemang, visar att de organisationer som har en tillåtande företagskultur där chefer och medarbetare vågar vara äkta och ärliga, får bättre samarbete och trivsel, lägre sjukfrånvaro, och ökad effektivitet och lönsamhet. Med andra ord finns det allt att vinna och inget att förlora på att våga agera i nya banor, men det kräver självinsikt! 

För många, framför allt yngre, kan detta vara helt avgörande vid val av arbetsplats. 
Vi berättar om "Framtidens företag och ledarskap” och ger dig en konkret upplevelse av vad detta innebär.

Anneli Påmark och Carl Österberg, Human Awareness, har båda långa karriärer som chefer i näringslivet och är författare till succéboken Vägra följa John – Genvägen till hälsa, framgång och lycka.
0730-910106, info@humanawareness.se, www.humanawareness.se